Klapstoelconcert

Zoals gebruikelijk op de eerste zondag van september was het stralend weer. Het van Alphenplein lag er nogal rommelig bij door werkzaamheden aan het transformatorhuisje. Prima omstandigheden voor het 10e klapstoelconcert dat door de Stichting Straatplezier Oudwijk-Noord werd georganiseerd. Het Paleiskoor, een koor van maar liefst 24 vrouw en man sterk bracht een gevarieerd repertoire van liedjes uitgezocht rond het thema ‘Het Paleiskoor komt thuis’: liedjes over huis & haard, verbondenheid & verdriet, gezelligheid & ongemak. Zo klonken (meerstemmig) o.a. Our house is a very very fine house, Space oddity, Haus am See, Le vent nous portera. Dirigente Caroline Gerrits, die ook de liedjes had gearrangeerd voor 5 zangstemmen, begeleidde het koor op keyboard.

Veel bewoners van Oudwijk-Noord hadden hun klapstoelen en kannen koffie meegenomen. Ook appelflappen werden rondgedeeld. Kortom, het publiek zat er klaar voor en werd getrakteerd op een concert van hoog niveau, een tweede lustrum waardig!

Bedankt, Paleiskoor!

Denkt u nu : “ik zou ook wel eens iets ten gehore willen brengen” of kent u anderen die dat eventueel zouden willen doen, neem dan contact op met heleendehondt@gmail.com. Wie weet ligt er een glanzende carrière in het verschiet, maar in ieder geval een gezellige zondagochtend in september 2019.

 

Foto’s van het Klapstoelconcert 2017